Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Προετοιμάζουν το κλίμα για την αναστολή της εφαρμογής των φιλολαϊκών μέτρων που υποσχέθηκαν

Οι σημερινές ¨διαρροές", προς την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", των ... φόβων που εκφράζονται από την Ιπποκράτους για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας είναι σαφέστατη ένδειξη ότι το ΠΑΣΟΚ σχεδιάζει ήδη, όταν αναλάβει την κυβέρνηση, να κάνει υπαναχωρήσεις από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις για φιλολαϊκά μέτρα.
Και είναι πολύ φυσικό και λογικό να γίνουν αυτές οι υπαναχωρήσεις, καθώς, πράγματι, τα ελλείμματα και το χρέος βρίσκονται στα ύψη και ο κρατικός προϋπολογισμός, στην παρούσα φάση, δεν αντέχει άλλη αιμορραγία εσόδων και δαπανών.
Όμως δε θά 'ταν καλύτερα το ΠΑΣΟΚ να μην ανησυχεί μέσω διαρροών αλλά ... επισήμως;
Δεν θα ήταν πιο τίμιο απέναντι στο εκλογικό σώμα εάν ο κ. Παπανδρέου έλεγε, τώρα κατά την προεκλογική περίοδο, ότι "επειδή τα οικονομικά του κράτους βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση δεν μπορούμε να δεσμευθούμε ότι είμαστε σε θέση να υλοποιήσουμε άμεσα τα φιλολαϊκά μέτρα που έχουμε εντάξει στο πρόγραμμά μας";
Αντί αυτής της ειλικρινούς στάσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ γνωρίζει ότι δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια για ουσιαστικές φοροελαφρύνσεις και παροχές, επιμένει να παρουσιάζει δεσμεύσεις ότι θα υλοποιήσει, εντός των πρώτων 100 ημερών κυβερνητικής θητείας, μέτρα που θα τονώσουν τα εισοδήματα και θα κοστίσουν πάνω από 2 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2010 και συνολικά πάνω από 10 δισ. ευρώ στην προσεχή τετραετία.
Όταν λοιπόν το ΠΑΣΟΚ αναλάβει την εξουσία θα "προσγειώσει ανώμαλα" αυτούς που θα έχουν πιστέψει αυτές τις εξαγγελίες και το ψήφισαν. Θα κάνει ό,τι έκανε η ΝΔ το 2004: θα αναστείλει την εφαρμογή των φιλολαϊκών μέτρων. Κι όχι μόνο θα αναστείλει τα φιλολαϊκά μέτρα αλλά θα στραφεί άμεσα στη λήψη σκληρών φοροεισπρακτικών μέτρων.
Κι αυτό διότι αμέσως μόλις αναλάβει την εξουσία θα έλθει αντιμέτωπο με τη σκληρή στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των λοιπών διεθνών οργανισμών που δεν θα δίνουν μεγάλα χρονικά περιθώρια δημοσιονομικής ανάταξης, θα απειλούν με αρνητικές εκθέσεις την ελληνική οικονομία και θα εκβιάζουν για σκληρά μέτρα για να μην επιτεθούν οι διεθνείς κερδοσκόποι στα ελληνικά ομόλογα και εκτινάξουν τα spread στα ύψη, οδηγώντας την χώρα σε χρεοκοπία!

3 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Ράβδος στη γνωία άρα βρέχει...

Για το που πήγαν τα λεφτά, ποιοι τα παντελονιάσανε, θα μας πεις κάτι λαλίστατε -κατά τα άλλα- οικονομικέ ρεπόρτερ...
20 δις έλλειμμα σε 8 μήνες... 100 δις επιπλέον χρέος σε 5 χρόνια ήτοι 20 δις επιπλέον χρέος κάθε χρόνο...
Γιατί για αυτά μούγκα στη στρούγκα εντιμότατε????

oikonomikos-reporter είπε...

"Αν σε πάρει η κατηφόρα θα πιάσεις πάτο, δεν μπορείς να σταθείς στο κενό...Και ο Γιωργάκης είναι κάτι πιο κάτω απ' τον πάτο. Δυστυχώς θα το δούμε κι αυτό...ο Γιωργάκης πρωθυπουργός!!!!!"

Τα παραπάνω λόγια μήπως...θυμάσαι ποιος και πότε τα είπε...Λύκε μου;

Εγώ, πάντως, συμφωνώ μαζί του. Εσύ;

Όσο για τ' άλλα που με προκάλεσες να σου πω, σύντομα θα λάβεις αναλυτική - αντικειμενική - ανάρτηση.

monahikoslikos είπε...

Αυτά είναι λόγια μεγάλων ανδρών και είμαστε μικροί για να τα σχολιάσουμε...
Για την ταμπακέρα όμως δεν λες κουβέντα... μόνο θα και θα και θα σαν τους πολιτικούς είσαι κι εσύ ένα πράγμα.