Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Aπίστευτο: σε 100 μέρες θα βρει φόρους 3 δις!

Το άκουγα, το ξανάκουγα, το ξανάκουγα και δεν το πίστευα. Κι όμως, το είπε. Μέσα στις πρώτες 100 μέρες που θα κυβερνήσει θα επιδιώξει να αποσπάσει 3 δισεκατομμύρια ευρώ από τους οφειλέτες του Δημοσίου ή/και τους φοροφυγάδες για να τα διοχετεύσει στην αγορά για την τόνωση της οικονομίας!
Ποιος θα προσπαθήσει να κάνει αυτό το θαύμα; Μα, ποιος άλλος; Ο νέος "καταλληλότερος για πρωθυπουργός" κ. Γ. Παπανδρέου! Είναι απίστευτο! Αλλά το προανήγγειλε! Στο debate των "2", χθες το βράδυ!
Αναφερόμενος στον χαρακτήρα της κυβέρνησής του, είπε ότι (θα) είναι:
"....μια κυβέρνηση με βούληση, μια κυβέρνηση με τη δύναμη να κάνει αλλαγές, μια κυβέρνηση που θέλει να τονώσει την αγορά άμεσα, τις 100 πρώτες μέρες, με σχέδιο, με 3 δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία μπορούμε να βρούμε είτε από τους ανείσπρακτους φόρους είτε από τη φοροδιαφυγή, γιατί έχουμε τη βούληση αυτά να τα αντιμετωπίσουμε, τα οποία θα είναι και η βάση για να μπορέσουμε να πάμε σε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο"!
Όλα αυτά ο κ. Γ. Παπανδρέου τα είπε στο τέλος του debate, στην τελευταία καταληκτική του τοποθέτηση! Και κανείς τηλεοπτικός αστήρ, από αυτούς που κόπτονται να μας ενημερώνουν και να μας εξηγούν τα πάντα, δεν σκέφθηκε να αναλύσει ή έστω να αναρωτηθεί για τη σημασία αυτών των φράσεων, στα πολύχρωμα πολιτικοδημοσιογραφικά πάνελ των καναλιών που ακολούθησαν το debate! Κανείς δεν σκέφθηκε να ρωτήσει κάποιον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ το απλό: Μα, καλά, είναι ανθρωπίνως δυνατόν η οποιαδήποτε κυβέρνηση του κόσμου, η οποία μάλιστα παραλαμβάνει την εξουσία από μία άλλη, του αντιπάλου κόμματος, να προλάβει ήδη μέσα στις 100 πρώτες μέρες της θητείας της να εισπράξει 3 δις ευρώ από την φοροδιαφυγή ή/και από τους οφειλέτες του Δημοσίου; Ούτε σε 1000 μέρες δεν μπορεί να τα εισπράξει, όχι σε 100! Κι όμως, αυτή η ... προαναγγελία θαύματος πέρασε χθες απαρατήρητη από όλους τους τηλεαστέρες της ενημέρωσης! Με τέτοιες ... αβλεψίες δημοσιογράφων, πώς να μην κερδίσει την αυτοδυναμία ο Γιώργος!

6 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Οι πρώτες 100 μέρες είναι δύσκολες μετά θα ....σ΄ αρέσει!!!

oikonomikos-reporter είπε...

Καλέ μου φίλε λύκε,
...μαζί θα διασκεδάζουμε από την
5η Οκτωβρίου με την κωμωδία "το σχέδιο των 100 ημερών"!
Και μόλις τελειώσει η κωμωδία, στις 14 Ιανουαρίου θα αρχίσει το δράμα: το άγριο φοροχαράτσωμα των πολιτών για να μαζευτούν τα αμάζευτα!

Ανώνυμος είπε...

Τσίρκο Μεντράνο ο ΓΑΠ! Βγάζει γέλιο, αλλά βασανίζοντας τα... ΖΩΑ!

oikonomikos-reporter είπε...

Φίλε zalmoxi,
...έχουμε ακόμη να δούμε πολλά διασκεδαστικά από τον ΓΑΠ. Το κακό όμως είναι ότι εμείς που τα βλέπουμε είμαστε ελάχιστοι. Οι περισσότεροι τα λαμβάνουν υπόψη τους ως σοβαρά, τα πιστεύουν, ξεγελιούνται και θα τον ψηφίσουν!Και μετά πολλοί από αυτούς θα αυτομουτζώνονται.

Symeon Romylos είπε...

Απ’ όσο θυμάμαι, απ’ όλους τους νέους σωτήρες μας, άλλα περιμένουμε κι άλλα μας προκύπτουν. Γιατί ο ΓΑΠ να είναι διαφορετικός?
http://www.orgismenos-romylos.blogspot.com/

oikonomikos-reporter είπε...

Αγαπητέ φίλε Ρωμύλε,
...σε καλωσορίζω στην παρέα μας. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Όσα ζήσαμε τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ, το 2004, όταν έγινε ξαφνική στροφή 180 μοιρών από τις υποσχέσεις για φιλολαϊκά μέτρα στη λήψη μέτρων λιτότητας για την κάλυψη των ελλειμμάτων είμαι βέβαιος ότι θα τα ξαναζήσουμε και φέτος, από τις 5 Οκτωβρίου όταν θα αναλάβει την διακυβέρνηση του τόπου το ΠΑΣΟΚ.