Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Ξέχασαν 2.000.000 χαμηλοσυνταξιούχους!.....

Στην πρεμούρα της να ... προσφύγει σε πρόωρες εκλογές για να παραδώσει την εξουσία στο ΠΑΣΟΚ πριν τον προϋπολογισμό του 2010, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αδιαφόρησε εντελώς για 2.000.000 χαμηλοσυνταξιούχους.
Στις αρχές του 2009 ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής είχε υποσχεθεί ότι θα αλλάξει τα εισοδηματικά κλιμάκια και θα αυξήσει σημαντικά τα ανώτατα εισοδηματικά όρια για την χορήγηση του ΕΚΑΣ ώστε να μη χάνουν το επίδομα χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι λόγω φυσιολογικής αύξησης των εισοδημάτων τους. Είχε υπολογίσει μάλιστα η κυβέρνηση ότι από την αλλαγή στα κλιμάκια και τα εισοδηματικά όρια θα επωφελούντο 60.000 ακόμη χαμηλοσυνταξιούχοι. Τελικά, φθάσαμε στις αρχές Σεπτεμβρίου και δεν τήρησε αυτή την υπόσχεση.
Επιπλέον, η κυβέρνηση για πρώτη φορά στα χρονικά δεν έδωσε καμία αύξηση στις χαμηλές συντάξεις του ΟΓΑ, οι οποίες παραμένουν καθηλωμένες στα επίπεδα των 330 ευρώ το μήνα από τον Ιανουάριο του 2008!
Καμία διάταξη δεν προωθήθηκε για ψήφιση στη Βουλή φέτος, ούτε για την τροποποίηση των εισοδηματικών κλιμακίων και ορίων του ΕΚΑΣ ούτε για τις αυξήσεις στις χαμηλές συντάξεις του ΟΓΑ. Οι εκλογές προκηρύχθηκαν άρον άρον από τον πρωθυπουργό, ο οποίος έκλεισε τη Βουλή χωρίς να σκεφθεί καν αυτές τις ... εκκρεμότητες!
Αντιθέτως, ο κ. Καραμανλής δεν ξέχασε καθόλου να ... ανακοινώσει στη ΔΕΘ το πάγωμα των μισθών και των συντάξεων το 2010!
Αυτή η ... πρεμούρα του πρωθυπουργού να δείξει ότι ... "είναι αποφασισμένος να λάβει τα αναγκαία σκληρά μέτρα για τη δημοσιονομική εξυγίανση" παρέσυρε στη λήθη ακόμη και την αυτονόητη σημασία που θα έπρεπε να είχε δώσει στους χαμηλοσυνταξιούχους.
Αυτή όμως η προκλητική στάση του είναι μια από τις πολλές αιτίες για τις οποίες ο λαός στις 4 Οκτωβρίου θα στείλει την εξαετή διακυβέρνηση της ΝΔ οριστικά στη λήθη!

2 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Από τον Καραμανλή και την κυβέρνησή του δεν περιμέναμε τίποτα άλλο παρά μόνο αθέτηση υποσχέσεων αλλά μην σε απασχολούν άλλο αυτά τα θέματα, θα τα λύσει κατά προτεραιότητα ο Γιώργος τη Δευτέρα.


χαχαχαχαχαχα!!!!!
Το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και ο λαός στην εξουσία.... (ξανα χαχαχαχαχα!!!!).

zalmoxis είπε...

Μα... ο άνθρωπος ΔΙΑΤΑΧΘΗΚΕ αρον αρον να φυγει και να παραδωσει εξουσια. Δεν φταει αυτος. Δεν ντον άφησαν ΑΥΤΟΙ!
ΟΥΣΤ ΤΩΡΑ! του είπαν...
;-)