Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Με μειωμένο ή μηδενικό οικονομικό κίνητρο η απόσυρση παλαιών ΙΧ για τους οφειλέτες του Δημοσίου!

Μειωμένο έως ... μηδενικό ποσό οικονομικού κινήτρου απόσυρσης θα εισπράττουν από τις Δ.Ο.Υ. οι κάτοχοι παλαιών ΙΧ αυτοκινήτων που οφείλουν ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο!
Σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 5 της κοινής υπουργικής απόφασης που καθορίζει τις λεπτομέρειες εφαρμογής του μέτρου της απόσυρσης, οι Δ.Ο.Υ. θα συμψηφίζουν τα ποσά των οικονομικών κινήτρων που θα δικαιούνται οι προσερχόμενοι κάτοχοι παλαιών αποσυρθέντων ΙΧ, με τα ποσά των ληξιπρόθεσμων χρεών που αυτοί οφείλουν στο Δημόσιο.
Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι:
> Εάν το ποσό του οικονομικού κινήτρου είναι μεγαλύτερο από το ποσό των ληξιπρόθεσμων χρεών, τότε το κίνητρο θα καταβάλλεται στον δικαιούχο μειωμένο κατά το ποσό των οφειλών του!
> Εάν το ποσό του οικονομικού κινήτρου της απόσυρσης είναι μικρότερο από το ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ο δικαιούχος δεν θα εισπράττει ούτε ένα σεντ από το ταμείο της Δ.Ο.Υ.!

1 σχόλιο:

monahikoslikos είπε...

Το σωστό θα ήταν στους μπαταχτζήδες με ληξιπρόθεσμα χρέη η πολιτεία να έδινε διπλό το κίνητρο απόσυρσης επιβραβεύοντάς τους που κάνουνε γαργάρα την υποχρέωσή τους...
Αλλά τι να περιμένει κανείς από την επάρατο Δεξιά...