Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Εκλογές τώρα, για να φύγει ο καταστροφέας της χώρας

Η απόφαση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου να θέσει στον ελληνικό λαό, μέσω δημοψηφίσματος, το ερώτημα εάν εγκρίνει ή όχι τη νέα δανειακή σύμβαση αποτελεί πλέον το κύκνειο άσμα ενός πολιτικού ο οποίος θα μείνει στην ιστορία για το απίστευτο «επίτευγμά» του να καταστρέψει ολοσχερώς την οικονομία μιας χώρας μέσα σε μόλις 2 έτη.

Ο Παπανδρέου, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε προετοιμάσει με μυστικές συνεννοήσεις ένα πλήρες σχέδιο υποδούλωσης της χώρας στους απάνθρωπους και ανελέητους πιστωτές του ΔΝΤ. Όταν ήλθε στην εξουσία έθεσε σταδιακά σε εφαρμογή το σχέδιο αυτό, προχωρώντας σε ενέργειες που στρέφονταν ευθέως κατά των οικονομικών συμφερόντων της χώρας και των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού. Μέσα σε 6 μήνες, ο Παπανδρέου κατόρθωσε να θέσει την Ελλάδα εκτός αγορών και να προετοιμάσει παρασκηνιακά την υπογραφή της πρώτης επαχθούς δανειακής σύμβασης των 110 δισ. ευρώ και του καταστροφικού Μνημονίου, που υποθήκευσαν την εθνική κυριαρχία και οδήγησαν την ελληνική οικονομία σε μόνιμη ανυποληψία. Για όλα αυτά τα αίσχη, ο κ. Παπανδρέου δεν υπολόγισε ούτε λεπτό τον ελληνικό λαό. Ούτε καν τη Βουλή, αφού η πρώτη δανειακή σύμβαση δεν εισήχθη ποτέ για ψήφιση από το Κοινοβούλιο. Και έρχεται τώρα, 1,5 χρόνο μετά, αφού εντωμεταξύ κατέστρεψε ολοσχερώς τη χώρα, να θέσει στον λαό ένα ερώτημα που έχει πλέον, σκόπιμα, μια χροιά εκβιασμού.

Ο Παπανδρέου επιχειρεί να ξεγλιστρήσει από τα λαϊκά δικαστήρια και να αποσπάσει παραπλανητικά την εκ των υστέρων «νομιμοποίηση» των καταστροφικών ενεργειών του. Όμως, η ώρα που επέλεξε για το δημοψήφισμα είναι, πλέον, ακατάλληλη. Η χώρα δεν χρειάζεται, δεν πρέπει να φτάσει σ’ αυτό το δημοψήφισμα. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι να φύγουν, μια για πάντα, από το προσκήνιο ο Παπανδρέου και οι συν αυτώ, μήπως προλάβει και σωθεί η χώρα από την χρεοκοπία και τη μακροχρόνια υποδούλωση. Κι αυτό το ποθούμενο από τον ελληνικό λαό μπορεί να έλθει πλέον μόνο με εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: