Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Πήγαν να αντιγράψουν Καραμανλή-Παπαθανασίου!

Απίστευτες παλινωδίες, προχειρότητα και διάθεση για μη τήρηση των δεσμεύσεων που είχαν αναληφθεί προεκλογικά χαρακτηρίζουν το τελευταίο διάστημα τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών.
Οι πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για δραστικό περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος το 2010 με μέτρα επώδυνα για εργαζόμενους και συνταξιούχους είναι τόσο ισχυρές ώστε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου έφθασε στο σημείο να υιοθετήσει την πολιτική του "παγώματος" των αποδοχών για περίπου 400.000 υπαλλήλους και συνταξιούχους του Δημοσίου! Ανακοίνωσε δηλαδή ότι θα εφαρμόσει μια παραλλαγή της εισοδηματικής πολιτικής των κ.κ. Κ. Καραμανλή και Ι. Παπαθανασίου, που προέβλεπε χορήγηση αυξήσεων μόνο σε χαμηλόμισθους δημοσίους υπαλλήλους και χαμηλοσυνταξιούχους. Μια πολιτική που ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε αποδοκιμάσει προεκλογικά έσπευσε να την αντιγράψει! Μια πολιτική που είχε δεσμευθεί προεκλογικά ότι δεν επρόκειτο να ακολουθήσει, μια πολιτική που είχε αποκηρύξει, προσπάθησε να την εφαρμόσει!
Μετά όμως από την κατακραυγή, όχι μόνο των κομμάτων της αντιπολίτευσης και της ΑΔΕΔΥ, αλλά ακόμη και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, υποχρεώθηκε να ανακρούσει πρύμναν και να ακυρώσει την αντιλαϊκή εξαγγελία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: