Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Μπαράζ αντιλαϊκών αποφάσεων τις πρώτες...50 μέρες!

Αντιλαϊκά και όχι φιλολαϊκά ήταν τα μέτρα που αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή το ΠΑΣΟΚ τις πρώτες ... 50 ημέρες διακυβέρνησης!

Η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέσα στις πρώτες 50 ημέρες της θητείας της:

> Εξήγγειλε ότι θα χορηγήσει αυξήσεις-πείνας 1,5% στους βασικούς μισθούς και τις συντάξεις του Δημοσίου, που είναι χαμηλότερες κατά 50% έως και 66% από αυτές που έδωσε φέτος η...ανάλγητη κυβέρνηση της ΝΔ σε 220.000 χαμηλόμισθους και σε άλλους 1.000.000 χαμηλοσυνταξιούχους!

> Προχώρησε στην κατάργηση της απόσυρσης των παλαιών ΙΧ αυτοκινήτων που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση της ΝΔ, αφήνοντας ... "άφωνους" πάνω από 700.000 πολίτες που είχαν προετοιμαστεί να διώξουν τα σαραβαλάκια τους.

> Ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει από το νέο έτος αυξήσεις 10% στους έμμεσους φόρους των ποτών και των τσιγάρων.

> Αποφάσισε να διώξει από το Δημόσιο 35.000 περίπου νέους που εργάζονταν με καθεστώς συμβάσεων stage.

> Αποφάσισε να αυξήσει κατά 5 έως 17 έτη τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών δημοσίων υπαλλήλων που διορίσθηκαν από το 1983 έως το 1992.

> "Πάγωσε" τα εισοδηματικά κλιμάκια του ΕΚΑΣ καθώς και το ίδιο το ΕΚΑΣ, υποχρεώνοντας πάνω από 70.000 χαμηλοσυνταξιούχους να το χάσουν και άλλους 30.000 να το εισπράξουν μειωμένο από το 2010.

> Προανήγγειλε για το 2010 περικοπές έως και 32% στις επιχορηγήσεις προς τα μεγάλα ασφαλιστικά ταμεία!

> Κατήργησε το Ταμείο κατά της φτώχειας που είχε συστήσει η κυβέρνηση της Ν.Δ.

> Αθέτησε την προεκλογική υπόσχεση για χορήγηση επιδόματος θέρμανσης!

Τελικά ό,τι αντιλαϊκό δεν πρόλαβε να σκεφτεί και να νομοθετήσει η κυβέρνηση Καραμανλή τα 5,5 χρόνια που κυβέρνησε επιχειρεί να το εφαρμόσει η...σοσιαλιστική κυβέρνηση νεοΠΑΣΟΚ τις...πρώτες 100 μέρες που, σύμφωνα με τις προεκλογικές υποσχέσεις της, θα....τόνωνε την οικονομία!

Όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα ελήφθησαν, μάλιστα, μέσα στις πρώτες 50 μέρες διακυβέρνησης! Τις μέρες που, σύμφωνα με τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί προεκλογικά, θα γινόταν μια πραγματική...κοσμογονία στην Ελλάδα! Ο κ. Παπανδρέου είχε φθάσει στο σημείο να υποσχεθεί, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ότι μέσα στις πρώτες 100 ημέρες θα ... "ξεζούμιζε" τους φοροφυγάδες και τους ασυνεπείς οφειλέτες του Δημοσίου και θα τούς αποσπούσε 2,5 δισ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει φιλολαϊκά μέτρα (αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, ενισχύσεις στους χαμηλοσυνταξιούχους, αυξήσεις-μαμούθ στο ΕΚΑΣ και τις συντάξεις του ΟΓΑ, μείωση του χαμηλού φορολογικού συντελεστή από το 25% στο 15% κ.λπ., χορήγηση επιδόματος θέρμανσης κ.λπ.). Τελικά το μόνο που κατάφερε μέσα στις πρώτες 50 ημέρες ήταν, με τις τόσες καταργήσεις φιλολαϊκών μέτρων και τις περικοπές κοινωνικών δαπανών, να ... εξοικονομήσει πόρους για να καλύψει τη δαπάνη καταβολής του εκτάκτου επιδόματος αλληλεγγύης, το οποίο επίσης είχε υποσχεθεί προεκλογικά. Όμως, καί το επίδομα αυτό το περιέκοψε: θα είναι μειωμένο έως και 40% σε σύγκριση με το υποσχεθέν! Αντί για 500 ευρώ, που είχε εξαγγελθεί προεκλογικά, το κατώτερο ποσό του επιδόματος, το οποίο θα δοθεί σε πάνω από 1.000.000 άτομα, περιορίσθηκε στα 300 ευρώ!

Και να σκεφτείτε ότι ακόμα δεν αρχίσανε καλά καλά να...κυβερνούν!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: