Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Η εθνική προδοσία του Μνημονίου!

 
Η αποκαλυπτική έκθεση στελεχών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με την οποία το πραγματικό ύψος του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009 ήταν 9,3% του ΑΕΠ και όχι 15,4% του ΑΕΠ, όπως σκόπιμα παραποιήθηκε από την εθνοκτόνο κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, τεκμηριώνει πλήρως το έγκλημα προδοσίας κατά της χώρας μας, το οποίο διέπραξαν οι τότε κυβερνώντες. "Φούσκωσαν" σκόπιμα το έλλειμμα για να δημιουργήσουν τεχνητά συνθήκες χρεοκοπίας και να εξαναγκάσουν την Ελλάδα μας να υποδουλωθεί σε ένα αντεθνικό σχέδιο καταστροφής της οικονομίας της και της παραγωγής της, στο πλαίσιο του οποίου εκχώρησε οριστικά και αμετάκλητα την εθνική της κυριαρχίας στους Γερμανούς και τους λοιπούς δανειστές της.

Τίποτε πλέον δεν έμεινε κρυφό από τη συνωμοσία προδοσίας κατά της χώρας, την οποία έφερε σε πέρας το ΠΑΣΟΚ και συγκαλύπτει η σημερινή συγκυβέρνηση. Το Μνημόνιο, οι συνεχείς αναθεωρήσεις του και οι δανειακές συμβάσεις που τις συνόδευσαν ήταν οι επαχθείς συμφωνίες που αναγκάστηκε να υπογράψει και να εφαρμόσει η Ελλάδα, μετά την σκόπιμη δρομολόγηση εξελίξεων που την έφεραν σε χρόνο-ρεκόρ στα πρόθυρα μιας τεχνητά κατασκευασμένης απειλής για χρεοκοπία. Τα απίστευτης δολιότητας και πρωτοφανούς απανθρωπιάς φοροεισπρακτικά, περιοριστικά και ... "διαρθρωτικά" μέτρα που εφαρμόζονται από τον Μάιο του 2010 μέχρι σήμερα είναι οι όροι της προδοτικής "μνημονιακής" συμφωνίας που έχουν οδηγήσει τον Ελληνικό λαό στην πλήρη εξαθλίωση, τον μαρασμό και την υποδούλωση.

Από δω και πέρα είναι πλέον εμφανές ότι η όλη ιστορία του Μνημονίου ήταν ένα "χοντρό" κόλπο των Γερμανών, των Αμερικανών, των λοιπών δανειστών και των εγχώριων Ελληνόφωνων συνεργατών τους για να βάλουν στο χέρι τα εισοδήματα και τον πλούτο των Ελλήνων πολιτών, για να υφαρπάξουν όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, να καταστρέψουν πλήρως τον παραγωγικό της ιστό και να τη μετατρέψουν, σε μόνιμη βάση, σε μια "αποικία χρέους".

Συνεπώς όποιος από δω και πέρα υποστηρίζει το Μνημόνιο θα πρέπει να θεωρείται ως "μη πατριώτης", για να μην πούμε τίποτα χειρότερο!

Για να μην νομίζει όμως κανείς ότι όλα αυτά που λέμε είναι λόγια του αέρα ας δούμε και σύμφωνα με την - προσφιλή στους τεχνοκράτες - "γλώσσα" των αριθμών, ποια ήταν τα αποτελέσματα τεσσάρων ετών εφαρμοζόμενης "μνημονιακής" πολιτικής:

1) Από το τέλος του 2009 έως το τέλος του 2013, δηλαδή μέσα σε 4 χρόνια εφαρμογής αντιαναπτυξιακών δημοσιονομικών «μνημονιακών» μέτρων, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) συρρικνώθηκε κατά 49 δισ. ευρώ ή κατά 21%, καθώς μειώθηκε από τα 231 στα 182 δισ. ευρώ!

2) Το 2009, το δημοσιονομικό έλλειμμα είχε διαμορφωθεί κανονικά στο 9,3% του ΑΕΠ (σύμφωνα με έκθεση-βόμβα του ΓΛΚ και της ΕΛΣΤΑΤ),  αλλά η κυβέρνηση Παπανδρέου- Παπακωνσταντίνου το «φούσκωσε» τεχνητά, αρχικά στα επίπεδα του 12,7% του ΑΕΠ, και αργότερα στο ακόμη πιο υψηλό επίπεδο του 15,4% του ΑΕΠ! Το 2013, το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας (στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η δημόσια δαπάνη ύψους 19,2 δισ. ευρώ για την κάλυψη των ζημιών των Ελληνικών τραπεζών που προκλήθηκαν εξαιτίας του «κουρέματος» των κρατικών ομολόγων το 2012) εκτινάχθηκε στο 12,7% του ΑΕΠ. Δηλαδή, πριν από το Μνημόνιο, το έλλειμμα ήταν 9,3% του ΑΕΠ και μετά από 4 χρόνια Μνημονίου εκτοξεύθηκε στο 12,7% του ΑΕΠ!

3)  Το 2009, το δημόσιο χρέος είχε διαμορφωθεί σε 299,69 δισ. ευρώ ή στο 129,7% του ΑΕΠ. Το 2013, το δημόσιο χρέος εκτοξεύθηκε στο … μη βιώσιμο επίπεδο του 175,1% του ΑΕΠ ή των 318,7 δισ. ευρώ. Κι αυτό συνέβη παρά το "κούρεμα" κατά 53,5% Ελληνικών ομολόγων συνολικής αξίας 210 δισ. ευρώ, στις αρχές του 2012! Μέσα σε 4 χρόνια Μνημονίου το χρέος αυξήθηκε κατά 45 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, αύξηση που συνιστά παγκόσμιο ρεκόρ!

Τόσο η αλλοίωση των στοιχείων του ελλείμματος του 2009 που βοήθησε στην υποταγή της χώρας μας στον εφιάλτη του Μνημονίου όσο και η επιδείνωση της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας μας την περίοδο 2009-2013, παρά την εφαρμογή "μνημονιακών" μέτρων σκληρής λιτότητας σε βάρος των Ελλήνων πολιτών, τα οποία αφαίρεσαν τουλάχιστον 49 δισ. ευρώ από το εθνικό εισόδημα, συνιστούν εγκλήματα κατά της χώρας μας για τα οποία οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά πρέπει να λογοδοτήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: