Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Σε εφαρμογή το ... σχέδιο "υπανάπτυξης" του ΔΝΤ!

Mειώσεις μισθών σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους των ΔΕΚΟ και του ιδιωτικού τομέα και περικοπές επικουρικών συντάξεων σε εκατομμμύρια απομάχους της εργασίας συνεπάγονται οι … «διαρθρωτικές» αλλαγές που προωθεί άμεσα ο … σοσιαλιστής πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου σε συνεργασία με τον έτερο … σοσιαλιστή, Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Ντομινίκ Στρος-Καν.

Ο κ. Παπανδρέου, ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τον Ιούνιο του 2009, επέκρινε το ΔΝΤ επισημαίνοντας ότι στερείται κοινωνικής δικαιοσύνης, είναι αναποτελεσματικό και καταδικάζει σε μόνιμη υπανάπτυξη κάθε χώρα που εποπτεύει! Τώρα πλέον που ο κ. Παπανδρέου, εδώ και πολύ καιρό, κατάφερε να ξεγελάσει τους πολίτες, να υφαρπάξει τις ψήφους τους και να γίνει πρωθυπουργός, αξιοποιεί ο ίδιος το Δ.Ν.Τ., εφαρμόζοντας στην πράξη τα σχέδια υπανάπτυξης που καταδίκαζε! Τις επόμενες ημέρες καθώς και τους επόμενους μήνες, ο … σοσιαλιστής πρωθυπουργός θα χαμηλώσει ακόμη περισσότερο το βιοτικό επίπεδο σε εκατομμύρια πολίτες (μεταξύ αυτών και σε πολλούς οι οποίοι τον εμπιστεύθηκαν με τις ψήφους τους), μειώνοντας σημαντικά τους μισθούς και τις συντάξεις τους! Τι κι αν κατά τη διάρκεια της περιόδου προ των αυτοδιοικητικών εκλογών διαβεβαίωνε ότι τα μέτρα που θα ληφθούν το 2011 δεν θα θίγουν τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους! Τώρα πια οι εκλογές πέρασαν και οι πολίτες που ψήφισαν πράσινους αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς ξεγελάστηκαν! Αυτό που προέχει τώρα για τον κ. Παπανδρέου είναι η υλοποίηση του προγράμματος … «υπανάπτυξης» του ΔΝΤ! Κι αυτό θα γίνει – υποτίθεται - για να μην υπάρξει κανένας κίνδυνος με την 4η δόση των «δανεικών» που προβλέπεται να δοθούν στην Ελλάδα τον Μάρτιο προκειμένου να αποπληρώσει τα παλαιότερα δάνειά της!

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, ο κ. Παπανδρέου θα προωθήσει άμεσα στη Βουλή δύο νομοσχέδια τα οποία θα προβλέπουν:

1) Τη σημαντική μείωση των αποδοχών χιλιάδων εργαζομένων σε τουλάχιστον 50 δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς. Οι πρόσθετες, πέραν των βασικών μισθών, αμοιβές τους θα περιορίζονται στο 8%-10% των βασικών μισθών. Οι μειώσεις αποδοχών που θα προκύψουν υπολογίζεται ότι θα φθάσουν έως και το 35%!

2) Την υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας έναντι των κλαδικών και της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Θα επιτραπεί ο καθορισμός των αποδοχών των εργαζομένων σε επίπεδο επιχείρησης, σύμφωνα με τις αποφάσεις των εργοδοτών και με κριτήρια παραγωγικότητας! Οι εργοδότες θα μπορούν να επικαλούνται οικονομικές δυσκολίες ή χαμηλή παραγωγικότητα και να επιβάλλουν στους εργαζόμενους μειώσεις μισθών ακόμη και μεγαλύτερες του 20%. Κάποιοι περιορισμοί που θα τεθούν στην εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων, όπως ο καθορισμός των κατώτατων αμοιβών που προβλέπουν οι κλαδικές συμβάσεις ως ελαχίστων ορίων για τους μισθούς δεν θα προστατεύουν ουσιαστικά τους εργαζόμενους.

Εξάλλου, η κυβέρνηση θα προχωρήσει εντός του δευτέρου εξαμήνου του 2011 σε περικοπές των επικουρικών συντάξεων εκατομμυρίων συνταξιούχων επικαλούμενη τις οικονομικές δυσχέρειες των επικουρικών ασφαλιστικών ταμείων οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα αποτυπώνονται στις αναλογιστικές μελέτες βιωσιμότητας που οφείλουν μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου να έχουν συντάξει τα ταμεία, σύμφωνα με τα όσα επιβάλλει το μνημόνιο.

Τι δήλωνε ο Παπανδρέου για το ΔΝΤ τον Ιούνιο του 2009 :

Όταν ο κ. Παπανδρέου ήταν αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2009 σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο κο Κούλογλου είχε δηλώσει επί λέξει τα εξής για τον ρόλο του ΔΝΤ:

«Ιδιαίτερα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει τη φήμη ούτε για την κοινωνική του δικαιοσύνη ούτε για την αποτελεσματικότητά του। Με το να πηγαίνει σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου και να τους λέει “επειδή έχετε πολλά δάνεια, πρέπει να κόψετε… και το πρώτο που θα κόψετε είναι π।χ. από την παιδεία” - αυτές είναι οι επίσημες πράξεις τους – ουσιαστικά κόβει το μέλλον της χώρας. Μπορεί αυτή η χώρα να μαζέψει κάποια λίγα χρήματα για ένα – δύο χρόνια, αλλά ουσιαστικά (το Δ.Ν.Τ.) καταδικάζει τη χώρα αυτή στην υπανάπτυξη σε μόνιμη βάση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: